Mattvätt

På senare år har heltäckningsmattan blivit alltmer populär på kontor igen. Under en längre tid ansågs denna typ av ytskick vara en bov när det gäller arbetsmiljön. En matta blir smutsig och är en riktigt dammsamlare vilket de flesta kan hålla med om. Dock finns idag hårda mattor tillverkade av extremt smutsavvisande fibrer vilka gjort heltäckningsmattan aktuell igen iom att den går att hålla ren på ett bättre sätt.

Fördelar med heltäckningsmatta

– Behagligare ljud på kontoret
– Lägre städkostnad än hårda golv
– Annorlunda dammprofil, (mindre löst skräp i lokalerna)
– Ingen halkrisk

Viktigt att tänka på vid mattvätt

  • Anpassa vattenmängden.
    Använder man för mycket vattten till en mindre absorberadne mattyp rinner vattnet igenom mattan. Någon vecka därefter uppstår en mögellukt.
  • Anpassa metoden.
    Håra mattor är mer lämpade för ångtvättsmetoder medans mjuka heltäckningsmattor med fördel tvättas med vatten. Känsliga, ljusa mjuka mattor kan tvättas med ”dry clean” metoden för att minimera risk för missfärgning och lukt.
  • Anpassa tvättmedlet.
    Vissa mattmaterial kan lukta ”blöt hund” i kontakt med viss kem. Det är viktigt att ha kunskap om vilka kem som är lämpliga att användas och vad som kan missfärga mattan.

Vi kan hjälpa ditt kontor med mattvätt
Vi har stor erfarenhet av tvätt och fläckborttagning av olika typer av heltäckningsmattor. Ring oss på tel 031 -20 21 45 för mer information.