Kontorsstädning

Det spelar ingen roll om ditt kontor har ett halvt dussin eller flera hundra personer anställda, alla kontor har ett behov av någon form av kontorsstädning. Göteborg är Sveriges näst största stad och här finns många valmöjligheter när det gäller att hitta en städfirma för ditt kontor. Kristallklart städservice har självförtroendet att säga att vår kontorsstädningstjänst är bland det bästa du kan få tag på i Göteborg.

Därför har vi de bästa förutsättningarna

  • Vi har låg personalomsättning, pga goda villkor och motiverad personal.
  • Vi är specilaiserade på kontorsstädning sedan 2001.
  • Vi anställer inte personer efter hur stort stöd vi kan få av arbetsförmedlingen utan kompromissar aldrig med rätt person till rätt arbete.
  • Kristallklart städservice är tillräckligt stort för att klara av stora jobb men små nog att fortfarande vara personliga.
  • Vi har funnits i 26 år och levererat städtjänster i Göteborg. Vi har omfattande referenser, kontakter och erfarenheter.

Vad ingår i kontorsstädning
De flesta kunder har liknande önskemål om vad som ska ingå i kontorsstädningen. Vi anpassar givetvis alltid våra städprogram efter önskemål från kunden. De stora skillnaderna brukar ligga på städfrekvensen samt vad som ska göras i köket. Vissa kontor sköter sin disk själva, andra vill gärna ha hjälp. Oavsett dina önskemål så ordnar vi detta.

Nedan följer några exempel på arbetsbeskrivningar för kontorsstädning av kontor ca 500 kvm och 25 arbetsplatser;
Bas 1. Standardstädning
Bas 2. Standardstädning + diskhantering
Bas 3. Standardstädning + diskhantering + fönsterputs + storstädning + golvård

Titta på arbetsbeskrivningarna ovan och använd dessa som grund för att räkna ut din arbetsplats behov av städning.

Så här arbetar vi med kontorsstädning

Kontorets arbetsplatser

Vi tömmer papperskorgar och återvinning. Dammsuger mjuka mattor grundligt och torr samt fuktmoppar hårda golv med rena microfiber moppar. Hårda golv städas enligt en underhållsmetod som tillför en smutsavisande yta i porer regelbundet. Dammtorkning utförs enligt program. Arbetsplatser dammtorkas varje vecka och andra ytor varannan vecka, eller enligt dina önskemål. Vi använder vi fuktiga trasor och microfiber för att undvika att flytta runt damm i lokalerna. Våra dammsugare är alltid utrustade med filter för att undvika cirkulation av dammpartiklar i lokalerna.
När vi är klara släcker vi och ställer iordning stolar och papperskorgar. De dörrar som ska stängas och låsas har vi koll på och vi larmar på. Skulle vi upptäcka något avvikande i era lokaler kommer vi att kontakta ert vaktbolag eller den kontaktperson vi tilldelats.

Lunchrummet/pentryt

Utöver de självklara rutiner som gäller i köket beträffande städningen finns några områden där vi lägger extra uppmärksamhet. Microugnar städas med ”ångmetoden” invändigt. Dessa är en stor orsak till lukt och dålig mathygien och är viktiga att hålla rena utan kemikalier. Under vask/diskho och behållare för matrester är det viktigt med regelbunden desinficering för att hålla lukt och bakterier borta. Beröringsytor i kök som används flitigt identifieras i städprogrammet och desinficeras. Detta för att minska spridning av bakterier. Exempel på sådana ytor kan vara kylskåpshandtag, dörrhandtag etc. För de kunder som önskar sköter vi även diskhantering och rensar kylskåpet regelbundet. Ytskikt i köket är viktiga att torka av med rena trasor och även golvet städas med metoder som gör det rent genom att bättra på ytskikten regelbundet. Sammantaget krävs kunnande för att effektivt hålla köket rent och hygieniskt, vi har detta kunnande och levererar det på massor av kök på olika arbets platser, varje dag i Göteborg.

Allmäna ytor

De flesta kontor har någon form av allmäna ytor där gäster tas emot och vistas. Detta är ofta i mötesrum, visningsrum eller i entrén. Här är det viktigt att hålla snyggt för att dina kunder/gäster ska känna att ni är ett företag som har ordning och reda på era saker. Utöver vanlig städning har vi extra koll på att glasskiljeväggar och entrédörr ska hållas rena. Bord och stolar ska stå snyggt och tidningarna ska ligga i ordning. Möbler ska vara fria från hudrester, smulor och hårstrån. Kaffekoppar avlägsnas och område runt kaffemaskiner ska vara fräscht. Vi har koll på dessa ytor och vill att det ska se bra ut när du tar emot dina kunder, och på så vis bidra till att ni kan vinna viktiga kundkontrakt.

Toalettrengöring

Toaletten är förmodligen den viktigaste ytan på kontoret som bör hållas ren och hygienisk. Vi på Kristallklart städservice sätter stolthet i att lämna toaletter som vi städat i toppskick. Vi städar alltid toaletter efter ett städsystem som bygger på know how från många års erfarenhet och kunskap. Sanitärt porslin är tacksamt att städa då man med rätt metod når hög glans och smutsavisande yta. Toasits, dörrhandtag och tvålknapp desificeras alltid. På toaletten är program för desificering viktigt då dessa ytor besöks och berörs av många olika människor per dag. Kan vi se enkla sätt att förbättra hygienen på era toaletter meddelar vi detta till er. Det kan vara tips om pappersdispensrar som minskar er förbrukning eller handspritsbehållare i i influensatider.

Vi erbjuder en städtjänst för kontor som är bland det bästa som Göteborg har att erbjuda. För frågor om våra tjänster ring 031-20 21 45 eller maila oss på info@kristallklart.se